В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дуалното обучение е най-голямото събитие в българското образование

Светлин Наков във В развитие, 07.12.2016

Светлин Наков, създател на Софтуерния университет SoftUni. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светлин Наков, създател на Софтуерния университет SoftUni. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Духът на образованието може да се събуди „отдолу нагоре“ и решението е в свободата, а не в субсидиите. Това каза създателят на Софтуерния университет SoftUni Светлин Наков в интервю на Иван Нончев, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването „В развитие“.

Университетът получи приз за иновативно предприятие на годината в категория "Иновация за развитие на таланти" на 12-ия Национален иновационен форум, връчван от президента Росен Плевнелиев. Веднага след награждаването Наков каза: „Духът на предприемача трябва да се възпитава у децата от много ранна възраст – от ниво училище, след това в университета“.

„Дуалното обучение е най-голямото събитие в българското образование през последните 10 години. Ние се борим, и в 28 града стартираме безплатно обучение по програмиране, защото дигитализацията е част от всяка една иновация“.

Държавата трябва да се включи в намиране на решения за проблемите на образованието, като даде повече свобода, каза предприемачът. „Тогава в средното образование ще се нароят иновативни училища, които ще покажат пътя. Същото се отнася и за висшето образование“.

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие