В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сирма Груп се насочва предимно към външните пазари през 2017

Изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев, В развитие, 5.12.2016

Изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сирма Груп Холдинг отбелязва 30% ръст на приходите от продажби за първите девет месеца на 2016. Целта на компанията е в края на годината да покаже на инвеститорите, че е напълно предвидима и се развива добре. Това коментира изпълнителният директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloombnerg TV Bulgaria.

По думите му изминаващата 2016 е била много динамична за компанията и свързана с активно бизнес развитие. "За 2017 очакваме много по-добро развитие на продуктовите ни компании и компаниите за услуги на външните пазари, а за България очакванията ни са доста по-малки", допълни Алексиев.

Той изрази оптимизъм по отношение на политическия фактор Тръмп, като посочи, че икономиката на САЩ през следващите години няма как да се влияе само от един човек. 

"За 2016 бяхме планирали доста приходи от публичния сектор, които не се реализираха – не само заради политическата криза, но и защото правителството в оставка доста се забави с пускането на проектите", каза той по повод на политическата ситуация в България.

Алексиев обяви също, че основен проблем за компанията е липсата на квалифицирани кадри и, че търси такива и извън България. По думите му те са предимно от балканските страни, Източна Европа, Украйна и прибалтийските републики.

Компанията планира увеличение на капитала през 2017 и IPO на чуждестранна борса през 2018-2019.

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие