В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Социалното напрежение в Гърция се използва от крайно десните партии

Катя Пеева във В развитие, 17.11.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Продължава социалното напрежение в страната и демонстрациите срещу строгите мерки за преодоляване на икономическата криза в Гърция. Непрекъснато има стачки и недоволства. Това каза кореспондентът на БНР в Солун Катя Пеева в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Днес има демонстрации, които също са повод да се изрази това социално недоволство. Има известно съживяване на икономиката, но то още не се е почувствало от гърците. Това, срещу което протестират, е много високата безработица, постоянното орязване на приходите, като заплати на държавни служители и пенсии, което създава високо социално напрежение, което се използва от крайно десните партии, като Златна зора".

Бежанската криза също се използва, за да се добавя към напрежението, но въпреки това, крайно десните имат едва 6 до 7% от подкрепата на гръцкото общество, каза Пеева.  

Какви са резултатите от посещението на Обама в Гърция? Има ли заявка от страна на САЩ за подкрепа на енергийните проекти, в които участва и България?

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие