В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Част от еврофондовете за земеделие в гаранционни фондове след 2020

Венцислав Върбанов, Асоциацията на земеделските производители, В развитие, 17.11.2016

Тракторист бере грозде в Италия Снимка: Marc Hill/Bloomberg Тракторист бере грозде в Италия Снимка: Marc Hill/Bloomberg

В момента се водят дискусии в европарламента част от евросредствата за земеделие да се прехвърлят в гаранционни фондове за справяне с кризисни ситуации. Това заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов по телефона от Брюксел за Вероника Денизова в ефира на "В развитие". Г-н Върбанов е в белгийската столица за среща с Белгийския съюз на фермерите, за да обсъдят ефектите на CETA и Общата селскостопанска политика след 2020. 

За наше щастие получихме подкрепа както по линия на директните плащания, така и във връзка с обвързаната подкрепа, каза Върбанов. Най-важно е да се запази бюджета на Общата селскостопанска политика, в никакъв случай да не се намали и директните плащания и обвързаната подкрепа да се запазят и дори доразвият, допълни той. 

По думите му опасенията остават как споразумението с Канада ще повлияе на стандартите на качество. Има все още много неизвестни в това споразумение, а ние ще държим да бъдат признати нашите ангажименти по отношение на качеството, каза Върбанов. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие