В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тенденциите на пазара на офис площи в България са положителни

Адина Уелш, изп. директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт, В развитие, 08.11.2016

Адина Уелш, изп. директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Адина Уелш, изп. директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Тенденциите на пазара на офис площи в България са положителни, а апетитът на банките за финансиране на подобни обекти се повишава. Това коментира изпълнителният директор на Райфайзен Пропърти Мениджмънт Адина Уелш в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ в момента търсенето е това, което движи пазара на офис площи в България. "Търсенето нарасна през последните няколко години, което се дължи на два основни фактора", посочи тя. На първо място, забавеният ефект, който се отдава на кризата и на второ - бизнесът с аутсорсинг, който е един от основните двигатели на пазара в момента.  

Наблюдава се нарастващ апетит за финансиране на офис сгради от страна на банките. "Наемите се повишиха и това прави инвестициите в подобни сгради желано и рентабилно", каза експертът. Строителните предприемачи имат опит и разполагат с ресурси, допълни още тя. 

Уелш коментира и сертифицирането на обекти клас "А" в България. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие