В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Над 70% от финансовите транзакции в Европа са кешови

Никос Кабанопулос, генерален мениджър на Visa за Гърция, България и Кипър, В развитие, 25.10.2016

Никос Кабанопулос, генерален мениджър на Visa за Гърция, България и Кипър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никос Кабанопулос, генерален мениджър на Visa за Гърция, България и Кипър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Над 70% от финансовите транзакции в Европа се извършват в брой. Това предоставя голям потенциал за навлизане в сектора с електронни плащания, заяви генералният мениджър на Visa за Гърция, България и Кипър Никос Кабанопулос в ефира на „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Според проучване на Visa популярността на безконтактните карти се е повишила значително спрямо 2015. 52% от респондентите използват безконтактни карти в ежедневието си за закупуване на стоки и услуги в сравнение с 36% през 2015.

Потребителите на безконтактни разплащания стават все по-склонни да използват мобилно устройство като начин на разплащане в сравнение с анкетираните, които не използват безконтактни карти, сочи още проучването.

Технологиите за дигитални разплащания са силно застъпени сред европейските потребители. 91% от анкетираните турски потребители са използвали мобилно устройство за разплащане. В Германия процентът на потребителите на мобилни плащания достига 59%, а във Франция – 64%. Италия (73%) и Испания (72%) са много по-близо до средния процент за Европа – 54%

50% от потребителите предпочитат да закупят даден продукт в магазините вместо да го направят онлайн. "Важно е да започнем безконтактно плащане в България, което ще доведе до следващия етап на мобилното плащане", коментира генералният мениджър на Visa за Гърция, България и Кипър.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие