В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските пазари стартираха седмицата на зелено

Пазарен коментар на Юън Потс, В развитие, 24.10.2016

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции започват седмицата успешно, като повишението при миннодобивните компании изпрати STOXX 600 на едномесечен връх. Това каза в своя пазарен коментар Юън Потс от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Икономиката на еврозоната се ускорява с най-бързия си темп за тази година. И двата PMI индекса - този за производството и този за услугите, отбелязват ръст през октомври, увеличавайки доказателствата, че растежът става все по-устойчив.

Сезонът на печалбите в Европа започна, като се очаква над 100 компании от Stoxx 600 да оповестят резултатите си тази седмица. Инвеститорите са в очакване на банковите новини - предстои да видим данни от UBS, Barclays и Deutsche Bank. 

Анализаторите, анкетирани от Bloomberg, очакват спад от 4,3% в печалбите на компаниите от Stoxx 600 за тази година, който ще бъде последван от двуцифрен растеж през 2017 и 2018.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие