В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Банковият сектор е най-зле представящият се на европейските пазари днес

Пазарен коментар на Юън Потс, В развитие, 10.10.2016

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции започнаха седмицата разнопосочно, като около три четвърти от секторите в Stoxx 600 бележат повишение, а около една трета - спад. Днес най-лошо се представя банковият сектор като Deutsche Bank губи над 2%. Служители, запознати с въпроса, са заявили, че преговорите между най-голямата германска банка и американското правителство за уреждане на глобата от $14 млрд. все още продължават. Това коментира Юън Потс от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Най-голямата европейска компания за техника Siemens, заяви, че участва в търг за проект на стойност $3,7 млрд., след като програмата за производство на енергия от газ в Южна Африка набира скорост.  

На валутните пазари паундът поднови спада си, след като инвеститорите очакват т.нар. твърд Brexit. 

От Goldman Sachs прогнозират, че пазарът на акции ще е нестабилен до края на годината. Експертите очакват, че Stoxx 600 в Европа и S&P 500 в САЩ ще завършат годината с около 2% спад.

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие