В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Лондонската бoрса още осмисля Brexit

Пазарен коментар на Юън Потс, 29.06.2016

Финансов трейдър в телефонен разговор след новината за Brexit. Лондон, Великобритания. 24.06.2016. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Финансов трейдър в телефонен разговор след новината за Brexit. Лондон, Великобритания. 24.06.2016. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че с Великобритания няма път назад, след като британският премиер Дейвид Камерън изрази съжаление относно загубата на референдума за оставане в Европейския съюз. Това каза пазарният анализатор Юън Потс в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Докато политическите лидери в Европа се опитват да осмислят вота от миналата седмица, инвеститорите правят същото нещо и около три часа и половина след началото на работния ден акциите навсякъде в Европа са доста нагоре. Всички основни индекси се търгуват с повишение".

Всички 19 индустриални групи от STOXX 600 се търгуват на зелена територия, като телекомите, петролните и газовите компании, както и миннодобивните, са най-добре представящите се, каза още Потс. "Суровинният индекс на Bloomberg се е насочил към второ поредно повишение".

"Най-големият туроператор TUI е един от най-зле представящите се акции на STOXX 600, след терористичната атака в Истанбул, убила 40 души".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие