В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Великобритания e разединена

Сузи Денисън от ECFR в предаването В развитие, 24.06.2016

Сузи Денисън от ECFR. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сузи Денисън от ECFR. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Станахме свидетели на една много разединена Великобритания, в която гласовете се различават между Северна Ирландия и Шотландия. Видяхме силно послание от Уелс и Англия в полза на напускането на страната на ЕС. Това каза Сузи Денисън от ECFR в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Великобритания ще търси по-голямо икономическо сътрудничество с по-малка политическа обвързаност в преговорите с ЕС, коментира още тя.

По думите й излизането на Великобритания от евросъюза ще принуди Европа да бъде по-прозрачна. Партиите, привържeници на статуквото в Европа, ще създадат допълнителен натиск за провеждането на подобен референдум в своите държави. Никой не печели от излизането на Великобритания от ЕС, смята още Денисън. Британската лира падна до исторически ниско ниво от 1985, записвайки един от най-големите дневни спадове. В период на несигурност някои световни конкуренти могат да се възползват от един по-слаб ЕС. Според Доналд Тръмп решението британците да напуснат евросъюза е правилно, допълни още тя. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие