В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Приходите от Евро 2016 трудно ще покрият харчовете

В развитие, 10.06.2016

Футболни фенове на френския национален отбор, FIFA World Cup 2006 – Португалия. Снимка: Adam Berry/Bloomberg News. Футболни фенове на френския национален отбор, FIFA World Cup 2006 – Португалия. Снимка: Adam Berry/Bloomberg News.

Европейското първенство започва без еуфория, а с микс от нервност и примирение. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg в своя коментар в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. Това е на фона на множеството стачки, наводненията и терористични заплахи. Америка предупреди гражданите си да не посещават не само Франция, а и цяла Европа, заради опасността от терористични атаки, която е определяна, като сериозна по време на големи събития, като футболното първенство. Мерките по сигурността във Франция бяха затегнати, като са ангажирани 90 000 служители на реда. Всички тези събития правят французите доста скептични.

"Много е спорно дали приходите от спортното събитие ще успеят да компенсират щетите от наводненията и допълнителните разходи за отбрана и сигурност, защото дори запълняемостта на хотелите е доста по-ниска от очакваното. 

Франция очакваше 2,5 млн. гости, но вече се говори за 1 млн. 

Вероятните приходи, които френската икономика може да генерира бяха изчислени на 1 млрд. евро, но в градовете домакини на футболни битки запълняемостта на легловата база не надминава 50%, а за времето на полуфинала в Леон - едва 60% от хотелската база е резервирана".

Ниската запълняемост се отдава на надуването на цените, които са се увеличили средно с 20%, а в Марсилия - със 76%, доближавайки ценовите нива до тези в Париж, каза Попов.

Вижте целия коментар:

Следете новините и анализите за Евро 2016 в сайта Гол БГ.

Последни новини
Още от В развитие