В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България става все по-привлекателна за чуждестранни инвеститори

В развитие, 25.04.2016

Михаел Йоханес, вицепрезидент "Мобилност и логистика" в Messe Frankfurt и Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Михаел Йоханес, вицепрезидент "Мобилност и логистика" в Messe Frankfurt и Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България става все по-привлекателна за международните инвеститори, а бизнессредата се подобрява. Това казаха Михаел Йоханес, вицепрезидент "Мобилност и логистика" в Messe Frankfurt и Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център в интервю по повод официалния старт на сътрудничеството между Messe Frankfurt и Inter Expo Center. От 21 март тази година Inter Expo Center е официален партньор на Messe Frankfurt за България.

"Мисля, че за нас това беше следващата логическа стъпка, защото ние правим повече от 130 изложения в целия свят. За нас беше важно в България да намерим партньор, с когото да можем да си сътрудничим в лицето на Инте Експо Център", каза Йоханес. "България  може да бъде конкурентна, и по отношение на цени, и заплати, а има и много добри инженери, и съм уверен, че не само германски, но и други компании ще дойдат да работят в България и ще продължат да работят тук". 

"През последните 12 месеца се наблюдава едно много сериозно оживление във всички индустрии. Надявам, че това ще продължи и занапред. Средата определено се подобрява. Фирмите го виждат и го усещат. Настройката за бъдещето се променя позитивно и полезрението на фирмите се разширява. Много от тези, които работят само за българския пазар искат да излязат и да работя и извън пределите на България", сподели Иванов.

Вижте целия коментар:

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие