В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Волатилна седмица за акциите и за валутите

Пазарен коментар на Юън Потс, 08.04.2016

Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Лондонската фондова борса. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Акциите в Европа се търгуват нагоре днес на всеки основен пазар, водени от банките и петролните и газовите компании. Волатилна седмица за акциите и още повече за валутите, при които волатилността е близо до 5-годишен връх. Това коментира за Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. 

Суровият петрол се търгува по-високо днес в Ню Йорк, след като производството в САЩ намаля за 10-ти път за 11 седмици и доведоха до понижение в американските запаси. Новината идва преди ключовата среща на основните производители на петрол в Доха след 9 дни. Цените на петрола се колебаеха тази седмица заради спекулации дали държави като Русия и Саудитска Арабия ще успеят да се договорят за замразяване на производството на петрол. Саудитците, най-големите износители на петрол, предупредиха, че ще се присъединят към замразяването само ако Иран също се включи. Но Кувейт заяви, че сделка може да се постигне и без подкрепата на Техеран. 

Вижте повече във целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие