Samsung Galaxy Z Flip - по-силна заявка на пазара на огъващи се телефони

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 12.02.2020

Година, след като се превърна в пионер в категорията на огъващите се смартфони с Galaxy Fold, Samsung се завръща с ново предложение, наречено Galaxy Z Flip. Този път обаче южнокорейският технологичен гигант дава заявка да предложи нещо по-качествено благодарение на уроците, които научи. Това каза Елена Кириловаредактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Категорично шоуто в Сан Франциско по време на представянето на новите продукти бе откраднато именно от Galaxy Z Flip - вторият експеримент на Samsung с устройство, което може да се сгъва".

Тя коментира, че новият продукт в портфолиото на Samsung ще се предлага у нас от 21 февруари на цена от 2899 лева в лимитирани бройки в цветовете "Огледално лилаво" и "Огледално черно".

"На някои пазари телефонът ще се предлага и в златисто и продажбите започват по-рано. В САЩ например те стартират на 14 февруари на цена от 1380 долара. В сгънато състояние Z Flip е с размера на портфейл, като сгъването е вертикално. В разпънат вид той разполага с 6,7-инчов Infinity Flex дисплей със съотношение 22:9 и резолюция 1080 x 2636 пиксела. Екранът е от специално патентовано ултра тънко стъкло (UTG), благодарение на което смартфонът е по-тънък от предшественика си". 

Кирилова обясни, че ключът към по-доброто качество на новия огъващ се смартфон на Samsung се крие не само в специалното стъкло, но и в новата скрита панта (Hideaway Hinge), която е подкрепена с двоен CAM механизъм.

Вижте целия коментар във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути