Tesla ще намали производството на Model S и Model X

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 02.11.2017

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Американският пионер на пазара на електрически автомобили Tesla отчете в сряда най-високата тримесечна загуба в историята си и заяви, че намалява производството на два от своите модели. Това каза в своя технологичен коментар главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

“За третото тримесечие на годината компанията, основана от Илон Мъск, отчете коригирана загуба на акция от 2,92 долара при очаквания на анкетирани от Bloomberg анализатори от 2,23 долара”.

Попов посочи, че приходите възлизат на 2,98 млрд. долара при средни очаквания за 2,39 милиарда долара, а свободният паричен поток е отрицателен в размер на 1,4 милиарда долара (при очаквания за -1,2 милиарда долара).

„Компанията съобщи, че планира да произведе 10% по-малко единици от своите Model S и Model X през четвъртото тримесечие и да преразпредели ресурсите към Model 3, най-новият засега модел“.

По думите му Tesla очаква да достигне границата от 5000 произведени автомобила Model 3 на седмица до края на първото тримесечие на 2018.

 

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути