Дръзки войни вихрят търговските онлайн платформи

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 19.10.2017

Американската интернет търговска платформа eBay Inc отново отчете добри финансови резултати за изминалото тримесечие, но разочарова с прогнозата си за следващото. Компанията се бори за сигурно място на силно конкурентния пазар на разплащанията и инвестира сериозни суми в своята онлайн платформа. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

За текущото тримесечие eBay очаква нетна печалба в диапазона между 57 до 59 цента на акция. На Wall Street досега очакванията бяха за 59 цента за акция.

В миналите месеци eBay усети засилената конкуренция от страна на онлайн търговеца на дребно Amazon и на онлайн експанзията на класическите онлайн търговци. За разлика от по-големите си конкуренти, които залагат повече на масовите стоки, компанията се представя като виртуален пазар втора ръка, на който се продават колекционерски или единични стоки. С инвестициите си компанията възнамерява да съкрати сроковете на доставки и да увеличи потребителското удовлетворение. 

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути