В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БФБ започва роуд шоу за привличане на чуждестранни инвеститори

Служебният икономически министър възобнови разговорите за листването на миноритарните държавни дялове в търговски дружества

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

На 18 май Българската фондова борса (БФБ-София) планира роуд шоу съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон, на което борсата ще представи на чуждестранни инвеститори възможностите за търговия у нас. Това обяви изпълнителният директор на БФБ Иван Такев преди началото на срещата със служебния министър на икономиката Теодор Седларски. Двамата обсъдиха мерките за развитието на капиталовия пазар и помощта, която държавата може да окаже. Седларски и ръководството на БФБ обсъждат и възможностите на капиталовия пазар при финансирането на компании с държавно участие.

„В момента дискутираме участието и на други институционални партньори за привличането на достатъчно инвеститори към самото събитие. Тук е ролята на нашите партньорства в Лондон и Франкфурт, които с контакти на локално ниво могат да помогнат за привличането на чуждия поглед към нас“, коментира изпълнителният директор на БФБ Васил Големански.

„За Министерството на икономиката капиталовият пазар е много важен фокус на внимание. Ние следим със задоволство как се повишават борсовите индекси и впечатляващият ръст на SOFIX. Това е сигнал за съживяване на българската икономика и ние в министерството ще работим заедно с борсата за привличане на повече внимание към капиталовия пазар, както вътре в страната, така и навън“, коментира от своя страна министър Седларски.

Видео от срещата вижте тук:

 

Последни новини
Още от В развитие