И азиатските акции страдат заради разочароващите резултати на Caterpillar и Nvidia

Ришаат Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 29.01.2019

Акциите в тази част на света изпитаха същите проблеми, каквито и тези на Wall Street по-рано в понеделник. Насочваме се към втори ден на загуби, след като спадът, предизвикан от Китай, се задържа. Въпреки това акциите се оттласнаха от първоначалния срив. Това до голяма степен се дължи на разочароващите резултати на Caterpillar и Nvidia – те обвиниха забавянето в Китай за представянето си. Това съобщи пазарният коментатор Ришаат Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

"Nikkei 225 в Токио продължава да спада заради технологичните компании и производителите на машини. Междувременно технологичният индекс TAIEX в Тайван спада до под 10 000 или около 1%. Taiwan Semiconductor повлече пазара надолу със спад от около 3%".

Местните медии увеличават натиска върху компанията, след като публикуваха новина, че доставчиците на TSMC са се съгласили да намалят цените с 10%, след като производителят на чипове е прогнозирал нисък ръст на приходите, добави Ришаат Саламат.

"Hang Seng –  Shenzhen Composite в един момента спадна до 1 месечно дъно като акциите на около 20 компании изгубиха над 10% във високотехнологичния хъб. Акциите на доставчиците на Huawei сред големите губещи, след като САЩ обвиниха компанията, че краде търговски тайни и прави банкови измами".

 

Последни новини
Още от Пазари