Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пазарите в Азия на зелено, очакват ходовете на Фед

Пазарен коментар на Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг, Бизнес старт, 13.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес виждаме известно облекчение и ръст при акциите в азиатско-тихоокеанския регион. Също така наблюдаваме леко повишение след като изглежда, че скорошната разпродажба при технологичните акции показа признаци на намаляване.

Това каза в анализа си на движенията на борсите в Азия в рамките на „Бизнес старт“ с водещ Иван Нончев пазарният коментатор на Bloomberg от Хонконг Ришаад Саламат.

„Акциите от Австралия до Хонконг се покачват. А Пазарът в Хонконг става свидетел на известна ротация при технологичните компании за сметка на компаниите, менажиращи казина - Sands China, MGM, SJM. Те поскъпнаха с около 3 и повече процентни пункта след като инвеститорите започнаха да включват по-висок ръст на продажбите за казината, след като Макао вече се възстановява, така че може би фондовите мениджъри нямат нужда Tencent да поддържа едно от най-силните повишение за годината“, добави още той.

„Междувременно трейдърите и инвеститорите следят и действията на Фед. Ръстът на лихвите в САЩ изглежда почти сигурен, но какво ще стане със следващия? Като цяло може да характеризираме състоянието на пазарите като затишие пред буря или по-скоро като затишие преди истинската буря!“, посочи Саламат.

Целия борсов коментар вижте тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт