Твърде късно ли е да сме бичи настроени към акциите

Люси Макдоналд, главен инвестиционен директор световни капиталови пазари в Allianz Global Investors

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

S&P 500 достигна исторически връх в сряда. Люси Макдоналд, главен инвестиционен директор световни капиталови пазари в Allianz Global Investors, коментира перспективите пред американските акции с Анна Едуардс, Bloomberg.

Тя посочи, че в дългосрочен план никога не е късно да сме биче настроени към акциите, но в краткосрочен отбеляза силното им възстановяване  през тази година и последните няколко седмици.

По думите ѝ инвеститорите ще следят сезона на финансовите резултати, който скоро предстои. Той ще покаже доколко търговското напрежение е повлияло на инвеститорското доверие и корпоративните разходи.

Според Макдоналд е възможно да продължим да виждаме успореден ръст по всички класове активи, "ако всички централни банки работят в унисон, каквото правят в последно време".

Тя посочи, че за разлика от миналата година, когато Фед затегна политиката си, но всички останали големи централни банки не го направиха, в момента, когато Фед гледа към обръщане на посоката, останалият свят наистина има нужда да разхлабване на паричната политика.

При такава ситуация Макдоналд не изключва цените на акциите да продължат да се движат в унисон.

Чуйте целия коментар във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Новини