Не искаш да чакаш в задръстване – плати си за VIP лента

В Русия обмислят просто решение – ако имаш пари, сe движиш в специално платно

Снимка: Michael Crabtree/Bloomberg Снимка: Michael Crabtree/Bloomberg

Несъмнено задръстванията са един от най-неприятните моменти в живота на хората в големите градове. Проблемът в голяма степен е валиден и за София, но в някои световни градове добива безпрецедентни размери.

Интересно решение на проблема обаче обмислят в Русия (следва да се отбележи, че в излязло наскоро проучване руската столица Москва бе поставена на второ място в класацията на градовете, чиито жители прекарват най-много време в задръствания – 91 часа годишно). 

Към момента в руското Министерство на транспорта текат обсъждания на проект, предвиждащ въвеждането на специална лента, желаещите да пътуват в която трябва да си платят съответната такса.

По този начин човек, който не иска да чака в задръствания, ще може просто да си „купи“ по-бързото си придвижване.

„Обсъждаме този въпрос на експертно ниво“, коментира пред руската агенция RNS главата на транспортното ведомство Максим Соколов, предава РБК.

По-рано за възможността за прилагане на подобна мярка пък намекна ръководителят на Федералната пътна агенция на РФ Роман Старовойт.

Според него такава проект обаче не може да бъде осъществен единствено и само с публични средства, а следва да бъде привлечен частен инвеститор. 

Последни новини
Още от Новини