Съдът в Сеул освободи наследника на Samsung

49-годишният Лий бе най-високопоставеният бизнеслидер, арестуван в антикорупционното разследване в Южна Корея

Лий Дзие Юн, съпредседател на Samsung Electronics Co. се готви да се качи в затворническия автобус при напускане на съда в Сеул. Сеул, Южна Корея. 5 февруари 2018. Photographer: Jean Chung/Bloomberg Лий Дзие Юн, съпредседател на Samsung Electronics Co. се готви да се качи в затворническия автобус при напускане на съда в Сеул. Сеул, Южна Корея. 5 февруари 2018. Photographer: Jean Chung/Bloomberg

Съдът в Сеул освободи наследника на Samsung Лий Дзие Юн след 1г. в ареста, съобщи Bloomberg.

Съдът прекрати присъдата от 5г, наложена на Лий Дзие Юн на първа инстанция през август по дело за корупция с изненадващо решение, което повдига въпроси за възможността на правителството да реформира могъщия чебол.

Наследникът на най-големия конгломерат в Южна Корея обжалва присъдата си, която съдът намали в понеделник наполовина до 2,5г.

49-годишният Лий бе най-високопоставеният бизнеслидер, арестуван в антикорупционното разследване, довело до свалянето на бившия президент на Южна Корея Пак Гън Хе.

Докато Лий Дзие Юн бе в ареста Samsung Electronics назначи ново ръководство на компанията и продължи да реализира високи резултати. Лий Дзие Юн е внук на освователя на компанията.

 

 

Последни новини
Още от Новини