Кремъл: Американската стратегия за национална сигурност е имперска

САЩ не желаят да се откажат от еднополюсния свят, но все пак в стратегията има и позитивни моменти, посочват от администрацията на Путин

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп. Снимка: Снимка: Ty Wright/Bloomberg Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп. Снимка: Снимка: Ty Wright/Bloomberg

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ, представена вчера (18 декември) от американския президент Доналд Тръмп, носи имперски характер и показва настойчиво нежелание за отказ от еднополюсния свят.

Това коментира пред журналисти говорителят на руския държавен глава Владимир Путин Дмитрий Песков, предава ТАСС.

Москва не може да се съгласи със изразеното отношение към Русия, която е определена като заплаха за сигурността на Съединените щати, подчерта той.

Въпреки това в стратегията имало и позитивни елементи, смята представителят на Кремъл.

„Но заедно с това има и позитивни моменти, в частност що се отнася до готовността за сътрудничество с Русия в тези области, които са от интерес за американците. Това напълно кореспондира с нашият подход, представен от президента (Путин), защото Русия също търси сътрудничество със САЩ там, където това ни е изгодно и дотолкова, доколкото са готови да стигнат американските ни колеги“, допълни Песков.


 

Последни новини
Още от Новини