Dow Jones продължава да пише история, S&P 500 и NASDAQ с минимален спад

Макар и с малко, Dow Jones отново влезе в сферата на безпрецедентните рекорди

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

С разнопосочно движение приключи втората сесия за седмицата на Wall Street, съобщава американското издание Market Watch, цитирано от Investor.bg.\

Dow Jones продължава с рекордното си движение, но финансовият сектор натежа и спря S&P 500.

Технологичният Nasdaq също отстъпва от рекордния връх. В понеделник и трите индекса успяха да запишат исторически максимум.

Акциите на банки и финансови компании, ситуирани отвъд Океана, поевтиняха в очакване на подробности около плановете на републиканците за намалявена на данъците в страната. Така широкият S&P 500 записа спад от минималните 0,02% до 2 590,64 пункта.

В същото време Dow Jones отчете нищожно увеличение от 0,04%, което обаче беше достатъчно, за да може индексът да покори историческите 23 557,23 пункта. За Nasdaqсесията приключи на ниво от 6 767,78 пункта, което е спад от 0,27%.

Инвеститорите реагираха на коментари за очаквани големи сделки на медийния пазар, посочва CNBC. Акциите на Discovery Communications поскъпнаха с 1,35% до 17,33 долара за брой. Компанията беше една от най-добре представящата се в състава на S&P 500.

Подкрепа на Dow Jones пък оказа представянето на Disney, чиито акции поскъпнаха с 1% до 101,61 долара за брой. Компанията води преговори за покупка с 21th Century. 

Цената на петрола спря своя ход нагоре. В понеделник суровината поскъпна рязко след новината за арести на високопоставени служители в Саудитска Арабия, посочва Market Watch. Днес обаче пазарите се успокоиха. Лекият суров петрол затвори търговията при цена от 57,20 долара за барел, което е спад от 0,3 на сто.

Европейският сорт Brent поевтиня с 0,9 на сто до 63,69 долара за барел.

На валутните пазари щатския долар укрепва спрямо основните валути. Едно евро се разменя за 1,159 долара

Цената на златото се понижи с 0,5% до 1 275,80 долара за тройунция.


 

Последни новини
Още от Новини