Не ми било Bitcoin, най ми било... PutinCoin

За какви точно операции може да бъде използвана монетата с лика на руския лидер и кой би я приел за легитимно платежно средство, обаче така и не се разбира

Снимка: Кадър YouTube Снимка: Кадър YouTube

Безспорно в последно време криптовалутите, в частност биткойнът, стават обект на огромен интерес, като въпреки голямата си волатилност често носят немалки печалби на инвестиралите в тях. След бума на биткойна се появиха редица негови сериозни аналози като Ethereum например, но и други доста, меко казано, неортодоксални такива.

Една от тях е криптовалутата, наименувана в чест на президента на Руската федерация Владимир Путин – PutinCoin.

Защо именно Владимир Владимирович е вдъхновил създателите на въпросната криптовалута и къде и за какви транзакции по-конкретно може тя да бъде използвана, не е напълно ясно.

Разработчиците на PutinCoin аргументират „изобретението“ си с желанието си да „изразят уважение към най-влиятелния човек на света – Владимир Путин и целия руски народ“, пише РИА Новости.

Според създателите на криптовалутата, единица от която се търгува за $0.03245 (към 10:20 часа българско време), тя е предназначена да поддържа „бързо растящата руска икономика“ и да предоставя „много възможности за руския бизнес, трейдъри, частни лица и социални проекти“.

„Съществуващата вече структура, обединяваща електронни портфейли, блокчейн проекти, апликации за игри и платежни решения, позволява PutinCoin да се използва като универсално средство за извършване на финансови операции“, пише в сайта на проекта.

За какви точно операции може да бъде използвана монетата с лика на руския лидер и кой би я приел за легитимно платежно средство, обаче не се пояснява. 

Последни новини
Още от Новини