The Telegraph: Лондон е съгласен да плати за изхода си от ЕС

Разбира се, крупната сума няма да бъде платена, без да се поставят ответни условия като подписването на търговско споразумение между Лондон и Брюксел например

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер пред резиденцията на британският премиер на Даунинг Стрийт 10. (26.04.2017) Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер пред резиденцията на британският премиер на Даунинг Стрийт 10. (26.04.2017) Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Британските власти са се съгласили да платят на Брюксел до £36 млрд. (около €40 млрд.) за изхода на Великобритания от ЕС, пише The Telegraph.

Този ход на официален Лондон идва в светлината на практически попадналите в „задънена улица“ преговори по Brexit, като правителството на Тереза Мей вижда в това си действие единствения начин те да бъдат извадени от мъртвата точка.

Разбира се, крупната сума няма да бъде платена, без да се поставят ответни условия, като базисното от тях е искането за подписване на търговско споразумение между Великобритания и ЕС.

Решението на британските власти бива потвърдено от анонимни високопоставени правителствени източници, които посочват именно сумата от £36 млрд. като най-реалистична, опровергавайки циркулиращата в медийното пространство през последните дни информация, указваща, че Тереза Мей се е съгласила страната й да плати £50 млрд. на Брюксел.  

Последни новини
Още от Новини