Репутацията на Германия може да пострада от безредиците в Хамбург

Проявите на насилие продължават за трета поредна нощ

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Безредиците в Хамбург по време на срещата на Г-20 ще окажат негативно влияние на репутацията на Германия пред света. Това мнение германският министър на външните работи изрази в публикация в германския в. "Билд ам зонтаг", цитиран от ТАСС и БТА.

Въпреки края на срещата на върха от Г-20 в Хамбург за трета поредна нощ е имало прояви на насилие. Полицията е използвала водно оръдие, за да разпръсне демонстранти в централния район на града. Подпалени били улични барикади, издигнати от протестиращите.

"Репутацията на Германия в очите на международната общност тежко ще пострада заради събитията в Хамбург", отбелязва министърът и допълва, че насилието не трябва да остане безнаказано. 

Габриел казва, че онези, които са предизвикали това насилие, нямат нищо общо с лявата идеология и нейните мотиви, а просто са дошли от цяла Европа в Хамбург, за да извършват насилие. Зигмар Габриел изразява надежда, че ще има сътрудничество между Берлин и неговите международни партньори в борбата с левите радикали.

"Необходимо е срочно да се създаде общоевропейска група за разследване на тези престъпления. Демократичните и правови държави трябва да докажат, че са способни да защитят себе си", допълва той.

При размириците в Хамбург в четвъртък срещу петък и петък срещу събота пострадаха над 200 членове на силите на реда и бяха арестувани над 60 екстремисти, предаде Investor.bg

Същевременно ДПА съобщава, че за трета нощ е имало прояви на насилие в Хамбург и полицията е използвала водно оръдие, за да разпръсне демонстранти в централния район Шанценфиртел. Подпалени били и улични барикади, издигнати от протестиращите.

290 души станаха задържаните в трите дни на размирици в Хамбург, 213 представители на правоохранителните органи бяха ранени. Не е ясно колко протестиращи са пострадали, допълва Франс прес.

Последни новини
Още от Новини