Amazon купува верига за биохрани със стотици физически магазини

Така интернет конгломератът постига целта си да засили дейността си в сферата на хранителните стоки

Магазин на веригата Whole Food Market, която Amazon ще придобие до края на 2017, в Уилоубрук, Илинойс. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News. Магазин на веригата Whole Food Market, която Amazon ще придобие до края на 2017, в Уилоубрук, Илинойс. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News.

Световният лидер в онлайн търговията - американската корпорация Amazon, ще осъществи мегасделка в размер на $13,7 млрд. за закупуването на веригата за биопродукти Whole Foods Market Inc., пише Bloomberg.

По този начин гигантът в сферата на електронната търговия ще придобие верига от стотици физически магазини, като така постига и отдавна поставената си цел да засили дейността си в сферата на хранителните стоки, коментира американската агенция.

Новината разтърси конкурентите от хранителния сектор, чиито акции отбелязаха срив в последния ден от работната седмица на Уолстрийт. Акциите на Wal-Mart Stores Inc. се сринаха със 7%, а тези на Kroger Co. потънаха със значителните 17%.

„Милиони хора обичат Whole Food Market, защото те предлагат най-добрите натурални и органични храни и правят здравословното хранене забавно“, заяви в в свое изявление основателят и главен изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос.

Окончателно сделката ще бъде финализирана през второто полугодие на 2017, а централата на компанията ще продължи да бъде разположена в столицата на щата Тексас Остин.


 


 

Последни новини
Още от Новини