Дамаск съобщава за 6 загинали при американския удар

Акт на агресия, обслужващ интересите на терористите, коментира губернаторът на Хомс

Снимка: The Pentagon Снимка: The Pentagon

6 човека са загинали при атаката от страна на САЩ по ракетната база Шайрат, контролирана от силите на сирийското правителство. Това съобщи официален говорител на сирийската армия, чието изявление беше излъчено по Al Jazeera. По-рано сирийските медии съобщиха за 5-ма загинали, като информацията в последствие бе потвърдена и от губернаторът на провинция Хомс Талал ал-Барази, цитиран от ТАСС.

„Има загинали и пострадали в резултат на американските удари по военното летище Шайрат в Централна Сирия“, каза губернаторът. По думите му операцията по потушаване на възникналия в следствие на удара пожар на авиобазата и евакуацията на ранените продължава вече над два часа (информацията е от 8:50 ч. българско време – бел.ред.).

По думите на ал-Барази американската атака е „акт на агресия“, обслужващ интересите на терористичните групировки.

Припомняме, че в нощта преди петък Съединените щати нанесоха първия си от началото на конфликта в Сирия масиран ракетен удар по авиобаза на Военновъздушните сили на официалното сирийско правителство. Според американския президент Доналд Тръмп ударът представлява „пропорционален отговор“ на извършената, според САЩ, атака от страна на режима на Башар ал-Асад газова атака срещу мирното население в провинция Идлиб.

Атаката очаквано предизвика остра ответна реакция от страна на Кремъл. „Атака срещу суверенна държава“ и „нарушение на международните правни норми“, бяха епитетите, използвани по отношение на удара на САЩ от руския президент Владимир Путин.

Последни новини
Още от Новини