Стрелба край парламента в Лондон, има ранени

Според свидетел петима души са били пометени от автомобил

Снимка: Bloomberg TV London Снимка: Bloomberg TV London

Множество изстрели са прозвучали край британския парламент, като има информация за няколко ранени, на които се оказва помощ от парамедици, предават световните медии. Все още са противоречиви информациите за колко точно пострадали става дума, като броят им според агенциите варира от 2 до 6.

Стрелбата е започнала на пътя след оградата на парламентарната институция, водеща до площада пред сградата. Полицията е затворила улиците в близост до инцидента. Според свидетел един от пострадалите е прострелян от човек, облечен като полицейски служител. Британската полиция съобщава, че няма проникнали нападатели в сградата на парламента. Британският премиер Тереза Мей е изведена от мястото след началото на стрелбата, като от "Даунинг Стрийт" посочиха, че тя е в безопасност.


Във видео, излъчено от Sky News, се виждат няколко пострадали души, които лежат върху моста Уестминстър. Според друг свидетел на станалото, поне 5 от тях са били пометени от автомобил.

В официалния си профил в Twitter от лондонската полиция пишат, че сигналът за инцидента е бил подаден в 2:40 ч. (16:40 българско време). 


По последна информация ранените са 12 души и има най-малко една жертва.

Полицията определи случилото се като "терористичен инцидент". 

Последни новини
Още от Новини