В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Съществува ли риск от касиране на предстоящите парламентарни избори

Златко Желев и Бойчо Попов, В развитие, 13.02.2017

Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няколко са големите новини от изминалата седмица и безспорно една от тях се случи вчера - победата на Григор Димитров на турнира Sofia Open в зала Арена Армеец. Това каза Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"На политическата плоскост новините са много търпят коментар в развитие. Можем да започнем с уволнението на областните управители, които бяха отстранени много набързо миналата сряда без коментар от ресорните министри или премиера защо се прави, макар всички да знаем, че при едно ново управление всеки кабинет определя политиката и назначава областните управители. И сред редиците на БСП имаше разочаровани", отбеляза Желев.

По думите му друга интересна тема е провеждането на самия вот - ЦИК обяви обществена поръчка, все още няма яснота от къде и как ще се доставят тези машини. 

Съществува ли риск от касиране на предстоящите парламентарни избори? Трябва ли и възможно ли е отпадането на забраната за публикуване на екзитпулове в деня на изборите? Трябва ли да бъдем пасивни по отношение на негативното говорене срещу емигрантите без разлика дали става дума за деца без родители или за хора с бежански статут, които вече имат бизнес и плащат данъци в България?

За мен бе изненада, че едни от най-четените новини в Investor.bg бяха свързаните с енергетиката, може би заради проблемите, които имахме в София с Топлофикация, каза от своя страна главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

"По отношение на международните новини много интересни бяха новините, свързани със САЩ и Китай, както и най-голямата европейска икономика Германия на фона на критиките на новата американска администрация по отношение на външнотърговската им политика", каза Попов.

Какви са новините, свързани с безработицата в САЩ? Защо икономическите новини за Китай и Германия са водещи през изминалата седмица? 

Какви ще бъдат водещите новини, които ще диктуват информационния поток през следващата седмица?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие