Протестиращи срещу Тръмп не са пропуснали линейка с пациент

Това не първият подобен инцидент, причина за който е осезаемото разделение на американското общество по отношение на новия президент

Протест срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк, САЩ. Снимка: Kholood Eid/Bloomberg Протест срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк, САЩ. Снимка: Kholood Eid/Bloomberg

Демонстранти, протестиращи срещу новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, временно са блокирали главен път в щата Кънектикът, като не са позволили на линейка на Бърза помощ, превозваща пациент, да достигне до болницата, съобщава Associated Press.

Инцидентът се е случил през уикенда, а пътят е бил блокиран от около 100 демонстранти, информира още агенцията. Протестът, провел се в град Ню Хевън, е една от десетките подобни демонстрации на територията на САЩ, избухнали след антимиграционния указ на Доналд Тръмп, ограничаващ достъпа на граждани от 7 мюсюлмански държави.

Докато органите на реда са се опитвали да освободят шосето, за да бъде възстановен трафикът, се е наложило парамедиците в линейката да оказват помощ на тежко болния пациент на място. По-нататъшното му състояние не е известно.

По информация на местната полиция водачът на протестиращите в последствие се е опитал да избяга, събаряйки по пътя си другите протестиращи, но бързо е бил заловен от полицейските служители. За задържането на 66-годишния мъж на име Норман Клемънс е бил използван лютив спрей. Клемънс ще бъде обвинен по редица параграфи, в това число и за разпалване на масови безредици.

Това не първият подобен инцидент, причина за който е осезаемото разделение на американското общество по отношение на новия президент на страната. Наскоро например бе оповестен инцидент, станал в щата Мисури, където младежи са пребили свой връстник, обидил ги, споменавайки стената, която Тръмп възнамерява да построи по границата с Мексико.

Последни новини
Още от Новини