Готвят НДК за дом на българското председателство на ЕС

Основната пленарна зала на Представителството ще бъде Зала 3

Снимка: НДК Снимка: НДК

Техническото обезпечаване на Националния дворец на културата (НДК) за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, модернизирането и дигитализирането на комуникационните системи и системите за превод бяха обсъдени днес, 26.07.2017, от представители на Националния център по подготовка и провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС и от Народното събрание и експертите от НДК. 

Председателството започва в началото на януари 2018, а НДК е основната сграда, в която ще се провежда. 

Фокус на разговорите бе изграждането на преводните кабини в залите, в които ще се състоят основните срещи на Съвета на ЕС, срещите на работните групи и на експертите.

Най-много преводачески кабини ще има в Зала 3, която е основната пленарна зала на Председателството. Там трябва да бъде осигурен превод на всичките 24 официални езика на ЕС.

Старите преводачески кабини ще бъдат ремонтирани и преоборудвани. За нуждите на Председателството ще се добавят и мобилни кабини.

Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош заяви, че всички нови технически изисквания ще бъдат съобразени с идейния архитектурен проект за преустройство и адаптация на сградата на НДК и ще отговарят на международните ISO-стандарти.

Последни новини
Още от Новини