Пукнатините на българския туризъм

Богомил Николов и Явор Капитанов във В развитие, 08.12.2016

Снимка: pixabay.com Снимка: pixabay.com

Това от което са недоволни туристите, почиващи в България се различава чувствително от оплакванията в чужбина. Това каза Богомил Николов от асоциация "Активни потребители" в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "В чужбина се оплакват от дублиране на резервации, а в България – от лошо отношение и лоши условия, като счупени мебели или недобро отопление на хотелите през зимата. Това са проблеми, които лесно могат да бъдат разрешени при качествен мениджмънт". 

Спа туризмът се развива много бързо и мощно и трябва да се подпомага от държавата, но в България терминът "спа-туризъм" не е достатъчно изпълнен със съдържание, каза от своя страна предприемачът Явор Капитанов. "Местата, които предлагат спа-туристическа услуга в Европа и в Света работят по различен начин, а в България като спа-хотели се предлагат места, в които има само една сауна и евентуално малък басейн, а това може да се определи, като измама". 

"Трябва да се действа браношово и хотелиерите да се следят, по примера на други браншове, дали конкуренцията не уврежда имиджа на бранша", отбеляза Николов. 

По думите на Николов българинът трябва да цени повече обратната връзка с потребителите, защото тя може да разкрие слабостите в бизнеса. "Това не е критика, а безценна препоръка". 

Какви са подводните камъни при онлайн резервациите на почивки? На кои отзиви за различни дестинации можем да се доверим и кои трябва да пренебрегнем като ненадеждни?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Новини