Apple Maps вече следи трафика в реално време и в България

Приложението дава информация за задръствания и предлага алтернативни маршрути

Персоналният навигатор на TomTom GO 6100  (PND). Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Персоналният навигатор на TomTom GO 6100 (PND). Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Apple Maps добави България към 40-те държави, в които може да се следи трафика в реално време. Услугата ще включва вече и Гибралтар, Словакия и Словения, съобщава iworld.com. 

Apple е обновил своята апликация Maps, добавяйки данни за трафика в реално време за четири европейски държави и региони. 

Шофиращите в три държави в Източна Европа - България, Словакия и Словения, както и шофьорите в Гибралтар, ще получават информация в реално време за пътните условия по време на своите пътувания. 

Информацията за трафика в реално време се предоставя на шофьорите чрез визуален индикатор на трафика по избрания маршрут, като приложението калкулира очакваното време на пристигане до желаната дестинация. Системата осигурява информация за това какво причинява задръствания и забавяне на движението по маршрута и ако е нужно, ще предложи алтернативни пътища, които са по-бързи, на базата на актуалната пътна обстановка. 

Услугата е на разположение в над 40 държави, включително Австралия, Белгия, Франция, Германия, Италия, Полша, Швейцария, Великобритания и САЩ. 

Bloomberg TV Bulgaria припомня, че през май 2015 датската компания TomTom подписа договор с Apple Inc. за сътрудничество в областта на картографията и свързаната с това информация, а през септември 2016 TomTom обяви старта на трафик услугите си в реално време за България и Индия. 

Последни новини
Още от Новини