Как ще се отрази на малките фирми отпадането на хартиената данъчна декларация

Елеонора Негулова, Сдружение на малкия и среден бизнес, Бизнес старт, 18.10.2016

Принтирана американска данъчна декларация, изготвена с помощта на софтуер Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Принтирана американска данъчна декларация, изготвена с помощта на софтуер Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Проблемите, които ще дойдат за малкия бизнес във връзка с електронизацията на администрацията ще дойдат от към това до колко той е готов да ги приложи веднага. Това заяви Елеонора Негулова от Сдружението на малкия и среден бизнес в Бизнес старт с Йоанна Николова. Все пак, малкият бизнес е щастлив от постепенното, но сигурно, въвеждане на електронните услуги в българската администрация, допълни тя. 

Голяма част от българските фирми са микропредприятия и не са високотехнологични, каза Негулова. Нашите наблюдения показват, че има две Българии - една, която разполага с всичките инструменти за достъп до мрежата и познава електронния начин на обслужване от администрацията и друга, която обхваща по-голямата част от територията и малкият бизнес няма такива възможности, допълни тя. 

Прилагането на тези услуги ще има определена цена, каза Негулова. Тя, в голямата си част, ще трябва да бъде платена от малкия бизнес, допълни тя. 

Чуйте повече!

 

Последни новини
Още от Новини