Половин милион на път за почивните дни

Много малка част от хотелите са започнали да затварят, каза Румен Драганов от Института за анализ и оценки в туризма

Ще пътува ли София с нови автобуси? Снимка:  Dinka Spirovka/ Bloomberg News. Ще пътува ли София с нови автобуси? Снимка: Dinka Spirovka/ Bloomberg News.

Над 450 хиляди ще бъдат пътуванията извън и във вътрешността на страната за поредицата от почивни дни. Това каза в радио „Фокус“ председателят на Института за анализ и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му около 90 хиляди българи ще пътуват в чужбина. „Морските хотели работят много интензивно. Много малка част от тях започнаха да затварят и това са основно тези в по-отдалечените райони.

Туристическият сезон ще продължи там и през есента, някъде до 18 октомври. Цените са със значително намалени от около 20%.

Есенният туристически сезон се оказва много динамичен. 1,2 млн. са приблизително чужденците, които ще посетят страната ни в този период. Една голяма част от тях идват вече с цел балнео, спа и културен туризъм“, обясни той. 

Румен Драганов добави, че се увеличават пътуванията към селските райони. По думите му се развиват кулинарният, фестивалният туризъм и екстремният туризъм.

Последни новини
Още от Новини