Възможности в ерата на дроновете

Майкъл Пери, директор стратегическо партньорство в DJI, коментира дяла на пазара на дронове, използването им и как новото законодателство ще се отрази на индустрията.

Дрон по време на демонстрация в подготовка преди Международната Седмица на Водата в Сингапур, 30.06.2016/ Снимка:Nicky Loh/Bloomberg Дрон по време на демонстрация в подготовка преди Международната Седмица на Водата в Сингапур, 30.06.2016/ Снимка:Nicky Loh/Bloomberg

Дали вече сме в ерата на дроновете или сега навлизаме в нея? Какъв пазарен дял ще заемат тези технологии след няколко години?  

Според Мйкъл Пери, директор стратегическо партньорство в DJI, това зависи от технологията и законодателството. На този етап се предвиждат $82 млрд.влияние на технологията върху американската икономика до 2025 г.

Преди дни влязоха в сила новите правила на американската Администрация на Федералната Авиация, според които т.н. търговски пилоти могат да получават правила за пилотиране на дронове по улеснена процедура чрез писмен тест, при условие че са на възраст над 16 години и имат чиста полицейска справка.

Според Пери новите правила за придобиване на лиценз ще имат положително влияние, тъй като ще поставят нов стандарт на безопасност и ще има по-ясен път  за тези, които желаят да започнат бизнес с дрон услуги. Любителите няма да имат нужда от лиценз, стига да спазват правилата за използване на разстояние над 5 мили от летище и под 120 метра летателна височина, както и да летят през деня. 

Чуйте подробности във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини