САЩ добави 151 хил. нови работни места през август. Безработицата е 4,9%

Ръстът при заплатите е по-малък, 2,4%, което също допринесе за разочароващия отчет.

Дългоочакваният отчет за американската трудова заетост не направи нищо, за да разчупи скуката на американския пазар. Трейдърите продължават да гадаят.

Докато акциите се повишаваха, индексът S&P 500 остана в същия пояс от 1,5%, в който се намира през последните 37 дни. Волатилността се върти около най-ниската за последните две години. Нещата не бяха различни и при пазарите на валутите и акциите.

Биковете аплодираха факта, че американската трудова заетост е нарастнала с бавна, но твърда крачка през август, което е в унисон със стабилната крачка на икономическото подобрение. Междувременно, мечките казаха че умереността при заплатите не е особено окуражаваща. Без категорично заключение, отчетът за трудовата заетост запази едно нещо напълно живо – дебата за Федералния резерв. Анализаторите бяха разделени относно това дали отчетът дава на членовете на Фед зелена светлина, за да вдигнат лихвения процент през септември за пръв път през 2016 г, докато трейдърите на фючърси сравняваха залозите за такъв ход.

Трейдърите дават 30% шанс от повишаване на лихвения процент от централната банка на срещата й през септември, което е понижение спрямо 34% преди излизането на днешния отчет, въпреки че преди това вероятността бе спаднала до 20%.

Индексът S&P 500 се повиши с 0.6% до 2,183.99 в 11:14 ч в Ню Йорк, отскачайки нагоре след тридневен спад.

Отчетите за заетостта през август пропускат икономическите оценки, а това е лоша новина за акциите.

Bill Gross каза че данните за заетостта през август гарантират, че Фед ще повиши лихвения процент този месец. А неговата бивша фирма, Pacific Investment Management Co, че централната банка ще чака.

Петролът прекрати четиридневен спад, след като Владимир Путин каза че би искал Русия и ОПЕК да постигнат замразяване на производството, освен това в Иран. Фючърсите се повишиха с 3% в Ню Йорк. Руският президент каза в интервю, че може да препоръча потвърждаване на плана за замръзяване, когато се срещне с принца на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман на срещата на Г 20 в Китай през следващата седмица. Замръзяването ще изключи Иран, докато тя повиши производството си до нивата отпреди санкциите, добави той.

Лекият суров петрол за октомврийската доставка се повиши с $0.01 до $44.17 за барел в петък сутринта на търговската борса в Ню Йорк. Той загуби $1.54 в четвъртък при затваряне на борсата до $43.16. Цените са надолу със 7% тази седмица. Общият търгуван обем бе около 32% над стодневния среден такъв.

Последни новини
Още от Новини