Виваком вече има нов едноличен акционер

Viva Telecom на Спас Русев отдели 330 млн. евро за сделката

Снимка: Виваком Снимка: Виваком

Люксембургската компания Viva Telecom придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което непряко притежава телекомуникационния оператор Виваком. Смяната на собствеността вече беше одобрена от Комисията за защита на конкуренцията у нас, съобщават от Виваком.

Сделката се случва след като на 20 ноември 2015 беше проведен търг в Лондон, който Viva Telecom спечели, предлагайки 330 млн. евро за придобиването на InterV.

Финализирането на сделката означава, че дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е собственост изцяло на Спас Русев, става най-големият акционер в телекома. То притежава дял от 46 на сто.

Останалите по-малки инвеститори са компании с VTB, Делта Кепитъл Инвестмънтс ООД (изцяло управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Спас Русев заяви, че новите акционери ще работят активно с мениджърския екип на Виваком за развитието на телекома. Те планират да продължат политиката на инвестиране във висококачествени продукти и услуги, в обслужването на клиенти и модернизиране на процесите на компанията, както и поддържане на открити взаимоотношения с регулаторните органи и държавните институции.

Търгът в Лондон беше организиран от руската VTB Capital, която е инвестиционно подразделение на втората по големина руска банка ВТБ.

Последни новини
Още от Новини