Имало дим на борда на самолета на EgyptAir

Египет разследва хипотезата за терористичен акт

Самолет на EgyptAir Airlines излита от летище Шарл Де Гол в Париж. 19/5/2016 Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Самолет на EgyptAir Airlines излита от летище Шарл Де Гол в Париж. 19/5/2016 Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Най-малко две предупреждения за дим на борда имало на пътническия самолет на EgyptAir малко преди диспечерите да го изгубят от екраните на радарите и да падне в Средиземно море, съобщава Aviation Herald.

Димът се разнесъл от тоалетната и сектора с авиониката, показва системата за конумикация на данни Acars, пише Aviation Herald.

Данните дават на разследващите още информация за събитията минути преди катастрофата на самолета с 66 души на борда. Правителството на Египет съобщи, че вероятната причина за катастрофата е терористична атака, отколкото техническа неизправност.

Египетските власти съобщиха, че са открили останки - части от тела и лични вещи в Средиземно море, но нямат надежда да открият оцелели.

Спасителната операция продължава въпреки това. В нея са включени египетските ВВС и експерти от Гърция и Франция.

В петък те откриха още седалки и багаж. Черните кутии все още не са открити.

 

Египет поиска от Франция записи на разговорите на пилотите с диспечерите, каза Айман ал-Мукадам за вестник Ал Ахрам.

Според него Египет е отправил молбата за предоставяне на данни от момента, в който Шефът на разследването вече се е срещнал с френските представители, които участват с разследването, сред които и инженери от AIrbus.

 

Самолетът А320 на EgyptAir полет MS804 изчезна от екраните на радарите в 0339 българско време сутринта на 19 май 2016 близо до гръцките острови Касос и Карпатос с 66 души на борда - 33 египтяци, 15 французи и граждани на други страни. В петък египеските власти намериха останки на 290 км северно от Александрия.

Последни новини
Още от Новини