VW не се разбра със САЩ за поправката на дизеловите двигатели

Новият краен срок е 21 април

Емблема на VW. Снимка: Miles Willis/Bloomberg Емблема на VW. Снимка: Miles Willis/Bloomberg

Volkswagen не е завършил плана за изтеглянето и поправянето на 600 хил. дизелови автомобили от пътищата в САЩ докато е изправен пред стотици съдебни искове заради измамите на тестовете за вредни емисии, които компанията е осъществила, съобщава Bloomberg.

Окръжният съдия от Сан Франциско Чарлс Брейер, каза на 24 март, че е бил постигнат „сериозен прогрес“ и постави краен срок за представянето на конкретно и подробно предложение до 21 април. Брейер каза и че компанията е изправена пред технически трудности в намирането на разрешение на проблема.

През миналата година Volkswagen призна, че е мамил при тестовете за замърсявания, преминати от около 11 млн. автомобила в световен мащаб, като системата за контрол на вредните емисии се е активирала само по време на тестовете, докато на пътя тя остава неактивна, което подобрява разхода на гориво на автомобилите.

Германският автомобилен производител търпи сериозни загуби, откакто скандалът избухна, като акциите на компанията се сринаха, а спадът продължава и през тази година.

 

 

Последни новини
Още от Новини