Windows 10 вече се използва на 200 млн. устройства

Компанията цели кота 1 млрд. през 2018

Windows 10 - лого. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Windows 10 - лого. Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Най-новата операционна система на Microsoft – Windows 10 – вече се използва на над 200 млн. устройства, което поставя софтуерът на траекторията на най-бързия растеж спрямо която и да било от предишните му версии, съобщава Bloomberg. 

Софтуерният ъпгрейд, пуснат от компанията през юли 2015, надминава Windows 8 с почти 400% през първите 6 месеца от пускането си. Това показва пост в блога на Windows от корпоративния вицепрезидент на Windows and Devices Group Юсуф Мехди. Това приближава компания към целта 1 милиард устройства да използват Windows 10 през 2018, което ще представлява най-бързия темп на приемане на нова операционна система на компанията. 

„Продължаваме да сме развълнувани от невероятния отговор, който получава Windows 10. Клиентите ни са по-удовлетворени от Windows 10 отколкото са били към която и да е предишна версия на Windows“, написа Мехди в поста. 

Успехът на Windows 10 е ключов за стратегията на главния изпълнителен директор Сатя Надела да изгради екосистема от устройства и клауд базирани софтуер и услуги, които работят заедно, по подобие на усилията на Apple и Google. 

Windows 10 беше пуснат като безплатен ъпгрейд за много клиенти, а големите бизнеси, които го използват, го лицензираха с дългосрочни договори. 

В първия ден на търговия през 2016 акциите на Microsoft поевтиняха с 2,3% в 9:38 часа местно време в Ню Йорк. 

Последни новини
Още от Новини