Дорси получи подарък от 275 милиона долара за рождения си ден

Акциите на Square поскъпнаха

Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Square и Twitter. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Square и Twitter. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Инвеститорите направиха на Джак Дорси подарък за рождения ден от 275 милиона долара. 

Дорси е основател и главен изпълнителен директор на компанията за мобилна разплащания Square. Той празнува рожден ден на 19 октомври, когато стойността на делът му в компанията, в размер на 22%, достигна 900 милиона долара спрямо 626 милиона долара при обявяването на цената на акциите за IPO-то на компанията ден по-рано. 

Към 12:15 ч. местно време в Ню Йорк (19:15 българско време) книжата на компанията се търгуваха на ниво от около 12,9 долара, което доведе до поскъпване на дела на Дорси с около 44%. 

Състоянието на основателя на Square и Twitter е 1,6 милиарда долара, показват данни от индекса на Bloomberg за милиардерите Bloomberg Billionaire Index. Дорси не е единственият, който ще спечели от ръста на акциите на Square. Твърди се, че той възнамерява да даде около половината от оставащите си акции в компанията за благотворителност.  

От Том Меткалф, Bloomberg

 

 

Последни новини
Още от Новини