Нийл Кашкари е следващия президент на клона на Фед в Минеаполис

Той обаче няма да гласува за паричната политика до 2017 г.

Нийл Кашкари, бъдещ президент на клона на Фед в Минеаполис. Снимка: Jin Lee/Bloomberg Нийл Кашкари, бъдещ президент на клона на Фед в Минеаполис. Снимка: Jin Lee/Bloomberg

Нийл Кашкари, бивш авиационен инженер, който се пренасочва към инветиционното банкиране, управлението на активи и политиката, ще е следващият президент на клона на Федералния резерв в Минеаполис. Системата на Федералния резерв има 12 клона в различни градове в САЩ, а техните президенти са членове на Комисията по операциите на открития пазар, които влизат решения за паричната политика на най-голямата световна икономика. 

В автобиографията на Кашкари личат имената на инвестиционната банка Goldman Sachs, компанията за управление на активи Pacific Investment Management Co., както и финансовото министерство на САЩ, където той е бил асистент на финансовия министър Хенри Поулсон по време на финансовата криза. Кашкари ще поеме поста от Нараяна Кочерлакола на 1 януари 2016 г. 

„Господин Кашкари е влиятелен лидер, чийто опит в частната и държавната сфера го прави идеалния кандидат за президент на клона на Фед в Минеаполис“, каза Майкао Хан, председател на борда на директорите на клона на Фед, който ще оглави Кашкари. 

Като президент на един от 12 клона на Фед, Кашкари ще се присъедини и към Комисията по операциите на открития пазар, която взима решенията за паричната политика на САЩ. Той обаче няма да гласува по решения, свързани с паричната политика, до 2017 г. 

 

Последни новини
Още от Новини