Големият успех на Zoom донесе и тежък товар за компанията

През последните няколко седмици множество медии подадоха оплаквания относно политиките за сигурност на дружеството

Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg Снимка: Stefan Wermuth/Bloomberg

Коронавирусната пандемия трансформира приложението за видеоразговори на Zoom Video Communications от попурянен инструмент за корпоративния свят до широко използвана опция от домакинствата, пише The Wall Street Journal. Всеки “зуумва” сега - от йога учители през лекари до отегчени тинейджъри.

Последният сигнал за успеха на компанията стана ясен от пост на нейния основател и главен изпълнителен директор Ерик Юан, който написа, че дневният пик на потребителите нараства от 10 милиона в края на декември до 200 милиона през март.

С други думи, увеличението на потребителите, използващи приложението, е от 20 пъти. Новините обаче не са изцяло добри за 9-годишната компания, която сега трябва да се справи с безпрецедентно ниво на контрол. През последните няколко седмици множество медии подадоха оплаквания относно политиките за сигурност на Zoom и способността на компанията да се справи с нарастващото потребление.

Съобщението на Юан беше част от извинението на дружеството за недостатъците му в тази сфера. Компанията вече обяви, че ще отложи обновленията си с 90 дни, за да се справи с нарастващите проблеми, свързани със сигурността.

Още по темата

Книжата на Zoom поскъпват с 88% от началото на годината - период, в който индексът Dow се понижи с над 25%.

Според Юан последният скок в трафика се дължи най-вече на увеличеното потребление от домакинствата, което предполага, че се използва предимно безплатната версия на услугата. Междувременно плановете на Zoom за подобряване на мрежите и засилване на сигурността сочат, че разходите ѝ ще нараснат.

Конкуренцията в сектора също се придвижва напред. RingCentral, която си партнира със Zoom за препродажба на услугата си, обяви конкурентно предложение за видеоконференции в четвъртък.

В момента обаче е трудно някой да достигне успеха на Zoom. Още повече, че основният платен план на компанията струва 15 долара месечно, което е управляем разход за повечето домакинства и малки компании. 

Последни новини
Още от Новини от света