Тръмп: Вършим невероятна работа срещу коронавируса

В САЩ заразените с коронавируса са 15 вместо хиляди, коментира американският президент

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Sarah Silbiger Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Sarah Silbiger

Американската администрация върши „невероятна работа“, ограничавайки разпространението на коронавируса, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Bloomberg.

„В САЩ заразените с коронавируса са 15 вместо хиляди“, коментира Тръмп пред репортери в Белия дом, като отбеляза, че състоянието на всеки един от тях се подобрява. Той похвали решението на администрацията да затвори някои граници.

Индексите на международните борси се сринаха до 4-месечно дъно, а цената на петрола разшири загубите си в четвъртък на фона на нарастващите притеснения, че отражението на коронавируса се задълбочава.

Заразата има потенциала да се превърне в пандемия и е на решителен етап, заяви ръководителят на Международната здравна организация в четвъртък. Глобалната икономика се насочва към най-слабия си растеж след финансовата криза през 2008 г., тъй като коронавирусът засегна търсенето в Китай и отвъд страната, посочи Bank of America.

Още по темата

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм посочи, че в щата се следят около 8400 души за признаци на коронавирус, които наскоро са пътували в Азия.

Тръмп добави, че е възможно ситуацията да се влоши, преди да се подобри или вирусът напълно да изчезне.

По-късно, по време на събитие в Белия дом, Тръмп помоли министъра на здравеопазването и човешките услуги Алекс Азар да коментира ситуацията.

„Ние наистина сме способни да предотвратим риска за американците в момента“, посочи той. Азар обаче предупреди, че това може да се промени и е много важно за всички да са подготвени.

Вицепрезидентът Майк Пенс заяви в четвъртък, че в момента той ръководи правителствената група, която трябва да се справи с рисковете от коронавируса, а не Азар.

 

Последни новини
Още от Новини от света