Управляващите в Италия се сблъскват с трудности при одобрение на бюджет 2020

Управляващите в Рим остават разединени по ключови детайли

Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg Снимка: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Докато Италия навлиза в критична седмица, касаеща процедурата за одобрение на бюджета на страната за следващата година, управляващата коалиция в страната продължава да остава разединена по ключови детайли, съобщава Bloomberg.

Правителството на “Пет звезди” и Демократическата партия трябва да представи проектобюджета си за 2020 г. пред Европейската комисия до 15 октомври. С оставащи около 24 часа преди срока обаче двете партии, дългогодишни опоненти, преди да обединят усилията си миналия месец, продължават да имат разногласия относно бюджетния план за 29 млрд. евро (32 млрд. долара), съобщават местни медии.

Още по темата

Още по темата

Срещата за бюджета, която продължи до ранните часове на понеделник сутрин, не успя да преодолее различията между партиите, съобщи Il Sole 24 Ore, като по всичко изглежда, че средствата за пенсионни реформи, обявени от предишното правителство, остават нерешен въпрос.

В други поводи за различия се превърнаха държавните помощи за семейства с деца, промените в пенсионната система и възможното въвеждане на минимална заплата.

Правителството ще се опита да намери компромисна позиция по тези точки преди среща на кабинета, в рамките на която да бъде одобрен проектобюджетът, посочи новинарска агенция Ansa, цитирайки премиера Джузепе Конте.

 

Последни новини
Още от Новини от света