Американците не могат да си позволят ваканция

Високата цена на удоволствието кара мнозина да се откажат от отпуската си

Ваканцията в САЩ е наистина скъпо удоволствие. Снимка: Bloomberg Ваканцията в САЩ е наистина скъпо удоволствие. Снимка: Bloomberg

Икономическата обстановка в САЩ изглежда не е толкова цветуща, колкото показват някои данни за растежа на БВП и нивата на безработицата, ако съдим по последното проучване на Bankrate, цитирано от Bloomberg, според което 42% от американците не могат да си позволят ваканция тази година.

Около 1/3 от анкетираните споделят, че възможностите им днес са по-ограничени, отколкото са били преди пет години, докато други 26% могат да се похвалят с по-добро финансово положение за същия период. 2/3 от хората пък са се отказали от хоби, свързано с пари, през изминалата година.

40% от американците в анкетата мислят, че икономиката на страната им не е в добро състояние.

Още по темата

Студентските заеми в Щатите достигат 1,5 трлн. долара, а икономисти изчисляват риска от рецесия през следващите 12 месеца на 35%.

Половината от анкетираните казват, че най-често се отказват от ежедневните си активности, защото са прекалено скъпи, докато 43% споделят, че не им стигат парите, след като платят ежемесечните си сметки. 41% пък спестяват за други придобивки.

Родителите с деца под 18-годишна възраст най-често пропускат ваканциите си. Около 3/4 от тези семейства нямат нужните средства за това. 66% от двойките без малки деца също не могат да си позволят отпуска.

Снимка на Десислав Янкулов.

Изследването е направено онлайн и в него са взели участие над 2500 американци през месец юни.

Последни новини
Още от Новини от света