Ефикасен ли е Ремдесивир

Д-р Джоузеф Уайнстийн, главен здравен директор на болнична система Steward Health Care System

Всички са наясно, че няма реално лекарство за това заболяване.

Част от проблема, с който се сблъскват медиците по цял свят е, че прилагаме симптоматични и подкрепящи терапии като медицинска грижа за тези пациенти.

Малко е рано да се каже дали Ремдесивир е ефикасен като антивирусно средство. Видях доклада, но не съм гледал данните за реалната ефикасност от прилагането на този препарат и дали той е по-ефикасен в сравнение с други терапии.

В момента знаем, че засега  в света не съществува ефикасно лекарство.

Със сигурност очакваме ваксина, която да е реално достъпна възможно най-бързо и която да предотвратява развитието на болестта. Но ще повторя, още не съм видял данните от Китай, така че би било преждевременно от моя страна да коментирам къде точно се проваля  лекарството  спрямо очакванията.

Изцяло зависи от броя и типа пациенти, върху които е било приложено. Имаме резултати от други медицински центрове, провели изпитания,  включително в Чикаго, които твърдят, че препаратът има положителен ефект.

Зависи от броя и вида на пациентите в изпитанието. Какво е било изходното им състояние, дали са били подходящи за това лечение и какви са били очакваните ефекти от тази лечебна стратегия  за медиците. Повтарям, трябва да видим данните преди да правим някакви изводи дали то е ефикасно или не.
И отново трябва да отчитаме националните специфики в данните.

Първа част на интервюто. Вижте и втората.

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от Начало